AAA BOVO Dames 1 wint titanenstrijd

AALTEN - Afgelopen zaterdag speelde AAA BOVO Dames 1 de uitwedstrijd tegen het tweede damesteam van BOVO. Deze teams spelen dit seizoen in dezelfde poule en zorgen dus voor een mooie zusterstrijd en twee fantastische BOVO-wedstrijden in sporthal het Stationsplein.

Dames 1 is nog in de race voor promotie en dingt zelfs nog mee naar het kampioenschap, terwijl Dames 2 vecht tegen degradatie. Beide teams kunnen de punten goed gebruiken en het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Of zouden ze het in het belang van de vereniging op een akkoordje gooien? Dat in geen geval, de wedstrijd mondde uit in een ware titanenstrijd.

De eerste set gaan beide teams aanvankelijk wat aarzelend van start, maar halverwege laat Dames 1 het betere volleybal zien en pakt een kleine voorsprong. Het ontbreekt hen echter weer aan overtuiging en vechtlust waardoor Dames 2 zich knap langszij knokt en zelfs afstevent op de setwinst. Maar, een set is pas afgelopen als de winnende bal op de grond is gevallen en Dames 1 weert zich dan ook kranig. Door een bijzonder voorval krijgt Dames 2 dat laatste punt echter cadeau, waardoor ze de set winnen met 25-21.

Een goede wake-up call voor Dames 1, zou men denken. Maar toch beginnen ze ook de tweede set zwak, er worden te veel persoonlijke fouten gemaakt en het spel is rommelig, waardoor Dames 2 weer een voorsprong pakt. Coach Norbert Olbing heeft maar één wissel en ook de time-outs zijn al snel verbruikt, waardoor de dames het toch echt zelf moeten doen. Met een sterke service en goede blokkering lukt het hun om de aanvalsmachine van Dames 2 te ontregelen en door vervolgens aanvallend zelf weer mooie punten te scoren weet Dames 1 dan toch deze tweede set te winnen, 21-25. De derde set zijn de rollen weer omgekeerd, Dames 2 speelt degelijk en geconcentreerd daar waar Dames 1 achter de feiten aanloopt. De voorsprong van Dames 2 is niet groot, maar Dames 1 weet het gat niet te dichten, 25-20.

Dan is in het de vierde set dus erop of eronder voor Dames 1 en eindelijk beginnen ze te volleyballen. Hun service en blokkering zetten behoorlijk druk op Dames 2, dat zoekend naar oplossingen fouten gaat maken. Libero Christine Seyer houdt het veld van Dames 1 schoon en de aanvalsmachine loopt als een trein. Met 17-25 is deze set een mooie overwinning voor Dames 1. In de beslissende vijfde set stoomt Dames 1 door; Dames 2 vecht voor wat ze waard zijn, maar ze zijn niet meer in staat om te voorkomen dat Dames 1 een voorsprong pakt en er uiteindelijk met de winst vandoor gaat. Met 11-15 wint het de set en de wedstrijd met 2-3.

Voor Dames 2 zijn het belangrijke punten, hoewel het nog maar de vraag is of het genoeg zal zijn voor handhaving. Voor Dames 1 was dit een kans geweest om flink in te lopen op concurrenten WIK Steenderen en Dynamo-Neede, die beiden verliezen en belangrijke punten laten liggen. Helaas zetten de drie punten niet echt zoden aan de dijk. Hoewel dus beide BOVO-teams punten pakken, is het maar de vraag of dit uiteindelijk voor de vereniging de gunstigste uitslag is. Zeker is wel dat het na een spannende wedstrijd voor beide teams een verdiende uitkomst is.

AAA BOVO Dames 1 zal de strijd om het kampioenschap volgende week voorzetten in Terborg, waar om 17.30 uur de wedstrijd tegen Vollverijs zal worden gespeeld. Dan willen ze wel de volle vijf punten mee naar huis nemen.