AAA BOVO Dames 1 wint titanenstrijd

AALTEN - Afgelopen zaterdag wachtte de volleybaldames van AAA BOVO de eerste echte beproeving van dit seizoen. Tegenstander Kerkemeijer Gemini uit Borculo ambieert promotie naar de derde divisie, maar vooralsnog staat BOVO op de eerste plaats en een dikke overwinning was voor Gemini dan ook nodig om de Aaltense dames bij te blijven. Beide ploegen waren tot dusver ongeslagen, maar waar Gemini telkens vijf sets nodig had, wist BOVO de schade beperkt te houden tot één verloren set in de afgelopen drie wedstrijden. Met een goede mix van jeugd en ervaring aan beide kanten van het net beloofde het een spannende wedstrijd te worden in de Aaltense Stationshal.

De eerste set voldeed met een 28-26 overwinning voor BOVO meteen aan eenieders verwachtingen. Gemini begon wat aarzelend, waardoor BOVO aanvankelijk een kleine voorsprong pakte, maar in de loop van de set werd dit gat nagenoeg gedicht. BOVO voelde aan dat de winst van deze eerste set cruciaal zou zijn voor het verdere verloop van de wedstrijd en schakelde dan ook een tandje bij. Met het binnenslepen van deze set deelde het een mentale klap uit en de tweede set leek Gemini volledig de weg kwijt. Met 25-15 was dit een duidelijke overwinning voor BOVO.

De derde set begon BOVO heel sterk. Een serviceserie bracht de ploeg op acht punten voorsprong. Vervolgens verslapte de concentratie echter, waardoor Gemini meer speelruimte kreeg. De sterke middenas profiteerde hier meer dan eens van en BOVO moest vechten voor ieder punt. Maar ook de Aaltense dames wisten de bal goed te raken en zo groeide deze derde set uit tot een wedstrijd op zich. Waar de thuisploeg in de eerste set het hoofd koel had gehouden in de slotfase, werden er nu te veel persoonlijke fouten gemaakt en verzilverde Gemini met 28-30 het setpunt.

Het verlies van deze derde set betekende dat de wedstrijd nog steeds volledig open lag. En wetende dat tegenstander Gemini een abonnement had op vijfsetters – en zich al meer dan eens van een 2-0 achterstand had terug geknokt in een wedstrijd – was het voor BOVO meer dan duidelijk dat de vierde set gewonnen moest worden. BOVO ging volwassen om met deze druk en liet met 25-19 zien de betere ploeg te zijn. Zo won het team uit Aalten de wedstrijd met 3-1.

BOVO gaat daarmee ongeslagen de herfstvakantie tegemoet; voor komend weekend staat er niets op het programma. De eerstvolgende wedstrijd zal zijn op zaterdag 26 oktober in ’t Jebbink te Vorden. Om 15.30 uur zal BOVO dan voor een volgende krachtmeting worden ontvangen door Dash Dames 2, de huidige nummer twee in de promotieklasse B.