AAA BOVO Dames 1 verslaat concurrent in titanenstrijd

AALTEN - Al weken voeren AAA BOVO Dames 1 en Halley Dames 2 samen de ranglijst in promotieklasse B aan, als eerste respectievelijk tweede. Afgelopen weekend troffen de twee concurrenten voor de koppositie elkaar voor het eerst dit volleybalseizoen. BOVO was er op gebrand om haar voorsprong op Halley te vergroten, maar de oude rotten uit Wehl waren niet van plan om zo vlak na het vertrek van Sinterklaas nog meer cadeautjes uit te delen.

Dit resulteerde direct in de eerste set al in een hevige strijd. Lang gingen de ploegen gelijk op, maar in de eindfase kon BOVO afstand nemen en met 25-20 de set te winnen. Ook in de tweede set werd het massaal aanwezige publiek getrakteerd op spectaculaire rally’s. BOVO wist de meeste hiervan te winnen en de set met 25-16 in Aaltens voordeel te beslissen. In de derde set waren de BOVO-dames het spoor aanvankelijk compleet bijster, geen bal leek de goede kant meer op te gaan en de servicedruk viel weg, waardoor Halley de ruimte kreeg om te spelen. In het tweede deel wist BOVO langzaam maar gestaag haar ritme weer op te pakken, maar de set ging met 15-25 welverdiend naar Halley.

In de vierde set liet BOVO echter zien in staat te zijn met een tegenslag om te gaan. Het team kwam met een sterk volleyballend antwoord, voerde de servicedruk weer op en werkte in eigen veld keihard voor ieder punt. Het publiek zorgde voor een geweldige ambiance in de hal en toen BOVO het laatste punt, 25-18, scoorde, barstte een klein feestje los.

Door Halley Dames 2 met 3-1 te verslaan is BOVO op een voorsprong van maar liefst acht punten gekomen. Voor de Aaltense dames, slechts één wedstrijd verwijderd van een korte winterstop, is dit een geweldige prestatie. Ze willen echter niet te vroeg juichen en zullen dan ook komende zaterdag weer voor de overwinning strijden. Om 18.00 uur speelt BOVO haar laatste (thuis)wedstrijd van dit jaar, tegen WIK Steenderen, in sporthal Stationsplein.

Dan is er ook nog nieuws uit de bekercompetitie: op woensdagavond 8 januari 2014 speelt BOVO om 21.00 uur in eigen huis tegen Tante Sien Esch Stars uit Vasse. BOVO staat momenteel eerste in de promotieklasse, Esch Stars speelt echter een klasse hoger en noteert momenteel een keurige zevende plek in de derde divisie. Aangezien BOVO promotie ambieert, zal dit een interessante krachtmeting worden tussen de beide ploegen. Alle support is meer dan welkom.