AAA BOVO Dames 1 sluit het jaar winnend af

AALTEN - Het volleybalseizoen loopt voor de dames van AAA BOVO tot dusver op rolletjes; ze zijn al elf wedstrijden ongeslagen en staan met 48 punten bovenaan. Tegenstander WIK Steenderen was afgelopen zaterdag het laatste slachtoffer van de eerste seizoenshelft. In anderhalf uur versloeg de Aaltense ploeg haar opponent met 4-0.

Hoewel zichzelf een indrukwekkende prestatie, was de wedstrijd niet bepaald sensationeel. In de eerste set vloog BOVO uit de startblokken, maar kon dit tempo niet de hele set vasthouden – pas bij 25-22 werd de set beslecht. De tweede en derde set werden met twee maal 25-16 op het scorebord echter duidelijk gedomineerd door de thuisploeg. Het niveau was niet erg hoog, WIK werd gedurende de wedstrijd ook nog eens geconfronteerd met twee blessures en de vierde set ging als een nachtkaars uit. Er werden aan beide zijden veel fouten gemaakt, maar met 25-17 haalde BOVO keurig ook de laatste set binnen en daarmee was de vijfde 4-0 overwinning een feit.

Na deze zegereeks is de ploeg nu aan het genieten van een kortstondig (kerst)reces. Na de jaarwisseling zal BOVO echter zo snel mogelijk de trainingen hervatten. Op 8 januari wacht namelijk alweer de volgende uitdaging, de tweede ronde van de bekercompetitie. Om 21.00 uur zal in sporthal Stationsplein de wedstrijd tegen Tante Sien Esch Stars (uit Vasse) worden gespeeld.

BOVO staat momenteel eerste in de promotieklasse en Esch Stars noteert een keurige zevende plaats in de derde divisie. Met een schuin oog kijkend naar volgend seizoen zal dit voor BOVO dan ook een interessante krachtmeting worden. De Aaltense dames kunnen daarbij alle ondersteuning goed gebruiken en nodigen een ieder dan ook van harte uit om op deze woensdagavond plaats te nemen op de tribune.