AAA BOVO Dames 1 met moeite langs Focus

AALTEN - De laatste uitwedstrijd voor AAA BOVO Dames 1 werd afgelopen zaterdag gespeeld in Hoog-Keppel, tegen Focus Dames 1. Een lastige tegenstander, die het niet zozeer moet hebben van goed technisch volleybal, maar meer van hard werken met een nodige dosis geluk. BOVO was gewaarschuwd, want ook thuis hadden de dames al moeite met het chaotische spelletje dat Focus speelt. Toch lieten de Aaltense dames opnieuw dure punten liggen.

De eerste set begon wat moeizaam; BOVO speelde goed maar kon geen gaatje slaan omdat Focus met knap verdedigingswerk bij kon blijven. Met veel geduld, aanvalsdruk en concentratie in de verdediging wist BOVO uiteindelijk toch uit te lopen en de set met 23-25 te pakken. In de tweede set ging het mis. BOVO was niet meer in staat om het eigen spel te spelen, er werd gemopperd en niet hard genoeg gewerkt op de eigen helft. Focus profiteerde hiervan en won deze set met 25-22.

De derde set ging BOVO verder waar het gebleven was; door geklungel en te veel eigen fouten keek het al snel weer tegen een achterstand. Een time-out met een vurige peptalk zorgde echter voor een ommekeer. Met een stabiele pass en veel aanvalsdruk begonnen de Aaltense dames aan een inhaalslag en kwamen ze knap op gelijke hoogte met Focus. Helaas wisten ze het in de eindfase niet af te maken en won Focus ook deze set, 25-23.

Hoewel BOVO de derde set dus verloor, werd hier wel een goede basis gelegd voor de rest van de wedstrijd. BOVO liet zich niet meer van de wijs brengen door het recreatieve niveau aan de andere zijde van het net en speelde geconcentreerd haar eigen spelletje. Geduld was nodig, want de ballen bleven terugkomen, maar nu wachtten de Aaltense dames geduldig af tot Focus de fout zou maken. Dit resulteerde in een mooie 16-25 overwinning voor BOVO. Ook in de laatste set kreeg Focus geen grip meer op het goed volleyballende BOVO. De set ging met 12-15 naar BOVO, dat daarmee de wedstrijd met 2-3 won.

Deze drie punten zijn waarschijnlijk niet genoeg om komende zaterdag het kampioenschap binnen te halen, maar de tweede plaats is daarmee wel definitief voor de Aaltense dames. Dat betekent dat zij waarschijnlijk promotie/degradatiewedstrijden zullen spelen. Maar eerst zal aanstaande zaterdag nog de laatste thuiswedstrijd worden gespeeld, tegen Halley Dames 1 uit Wehl. Halley is een jonge talentvolle ploeg en het belooft dus een mooie seizoensafsluiting te worden. Mocht het BOVO lukken om Halley met 4-0 te verslaan, dan bestaat er nog een kleine kans op het kampioenschap, maar dan moet concurrent Dynamo-Neede punten laten liggen. Ongelooflijk spannend dus. Komt allen om 17.30 uur naar sporthal Stationsplein te Aalten om AAA BOVO Dames 1 een steuntje in de rug te geven.