Header image

AAA BOVO Dames 1 houdt het spannend

AALTEN- Sinds vorige week zijn de volleybaldames van AAA BOVO en Dynamo-Neede samen koploper in de promotieklasse B, omdat beide teams toen dure punten lieten liggen. Deze week gebeurde exact hetzelfde. Dynamo verloor vrijdagavond een punt bij de hekkensluiter; dat betekende een kans voor BOVO om uit te lopen. Het feit dat tegenstander s.v. Harfsen niet compleet was, leek in het voordeel van BOVO te zijn. Maar het liep niet helemaal volgens de verwachtingen.

De eerste set begon BOVO thuis in de Stationshal weer sterk; de passing was verzorgd, waardoor het spel vakkundig kon worden verdeeld en de ballen er relatief gemakkelijk invlogen. Al snel was er weer die ruime voorsprong, maar achteroverleunen kon BOVO allerminst. Harfsen kwam namelijk sterk terug; één serveerder bracht de passers van BOVO aan het wankelen, waardoor de voorsprong snel werd gereduceerd tot een paar punten. Maar BOVO speelde simpelweg beter en pakte de eerste set met 25-22.

Deze vechtlust nam BOVO mee de tweede set in, er werd echt hard gewerkt en geconcentreerd gevolleybald. De blokkering en verdediging werden afgestemd op de specifieke aanvaller, waardoor Harfsen meermaals het sterke BOVO-blok trof. Ook de verdediging deed haar werk goed, waardoor steeds alle aanvallers in stelling konden worden gebracht. Harfsen had geen antwoord op het agressieve spel van BOVO en moest al snel het hoofd buigen. Met 25-13 was dit een duidelijke setwinst voor de Aaltense dames.

Maar toen kwam BOVO in de problemen. Doordat Harfsen enkele belangrijke speelsters miste, was het de hele wedstrijd al rommelig in hun veld. Voor BOVO was het dus heel belangrijk om echt haar eigen spel te spelen en de concentratie vast te houden. De eerste twee sets leek dit aardig te lukken, hoewel er wel steeds van die rare rommelige momenten waren. In de derde set ging BOVO hieraan onderdoor. Er werden te veel fouten gemaakt en er werd te weinig druk op Harfsen gezet, waardoor een fikse achterstand al snel een feit was. BOVO vocht zich nog weer aardig terug in de set, maar het was niet genoeg voor winst. De set ging met 23-25 naar Harfsen.

Meer setverlies kon BOVO zich niet permitteren en de Aaltense dames voelden duidelijk de druk. Ook in de vierde set ontbrak de echte overtuiging, maar er werd wel weer hard gewerkt. Hierdoor was de pass weer beter en kon er weer aangevallen worden. BOVO won dan ook met 25-19. De 3-1 winst levert vier punten op en BOVO staat dus nog steeds gelijk met Dynamo. Beide koplopers hebben 70 punten uit 20 wedstrijden en zijn nog in de race voor het kampioenschap met nog maar twee wedstrijden te gaan.

Het wordt dus een ongelooflijk spannende ontknoping en het zou zo maar kunnen dat het aan gaat komen op een paar aces. Alle support is dus welkom. Het paasweekend is BOVO vrij en de volgende competitiewedstrijd zal worden gespeeld op zaterdag 14 april om 13.30 uur in de Hessenhal te Hoog-Keppel. Tegenstander is dan Focus, een team dat vecht om in de promotieklasse te blijven en momenteel op een promotie/degradatieplek staat. Deze dames zullen dan ook alles op alles willen zetten om te winnen, net als BOVO, zij het om andere redenen. Daarmee zijn alle ingrediënten voor een spannende wedstrijd in ieder geval aanwezig.

Daarnaast speelt BOVO a.s. woensdag 4 april de kwartfinale voor de beker, om 21.00 uur in sporthal Stationsplein te Aalten. Tegenstander is D.V.O. (momenteel eerste in de Regiodivisie A, één niveau hoger). Ook dit belooft een kraker te worden; de Aaltense dames hebben tegen zo’n tegenstander immers niks te verliezen en zullen dus gaan voor alles of niets.