AAA BOVO Dames 1 houdt het hoofd koel

AALTEN - Ondanks de immense druk die lag op de wedstrijd tegen directe concurrent Longa’59 Dames 2, wist AAA BOVO Dames 1 afgelopen zaterdag het hoofd verrassend koel te houden.

In de eindsprint naar de tiende plaats was de wedstrijd tegen Longa een belangrijke en lastige horde; beide teams vechten tegen degradatie en verwacht werd een spannende wedstrijd. Dat werd het uiteindelijk niet echt.

Daar waar BOVO in de eigen Stationshal met haar op de tanden het veld betrad en meteen veel druk zette, leek Longa vooral overdonderd door het volleybalgeweld. De eerste set ging dan ook relatief eenvoudig, met 25-17, naar BOVO. Ook in de tweede set zorgde BOVO ervoor dat Longa niet in haar spelritme kwam; BOVO bleef constant serverend en aanvallend druk zetten en won ook deze set, ditmaal met 25-22.

Dan de cruciale derde set, de laatste mogelijkheid voor Longa om de wedstrijd te doen kantelen. Na een afwachtend begin van beide teams pakte Longa inderdaad een voorsprong en even leek het een echte wedstrijd te gaan worden. Maar net op tijd schrokken de Aaltense dames wakker en voerden ze de druk weer op, wat aan Longa-zijde resulteerde in veel onnodige fouten. Zo wist BOVO toch ook deze derde set, met 25-21, overtuigend te winnen.

De winst was binnen, de druk eraf en in de vierde set kon er dan ook vrijuit worden gespeeld. Helaas ging het hier helemaal mis bij BOVO; meteen in het begin van de set bracht Longa een sterke service en de Aaltense passers waren zo ontspannen dat ze vergaten te bewegen. Bal na bal vloog richting de achterwand en ook de aanvallers kregen de bal niet meer over het net. Longa snelde af op een mega-setwinst, puur op eigen fouten van BOVO. Net voordat Longa de set kon binnenhalen, begon de BOVO-trein toch weer te draaien, maar helaas was de gigantische achterstand niet meer in te halen. Toch was de wijze waarop BOVO terugkwam in de set wel spectaculair te noemen en eigenlijk was dit het enige echt spannende moment in deze wedstrijd. Uiteindelijk won Longa deze set met 19-25.

Ondanks de blamage van de laatste set, die er toch voor zorgde dat BOVO met een kleine kater het veld verliet, was het eindresultaat natuurlijk geweldig. Door Longa met 3-1 te verslaan, pakt BOVO vier punten van haar directe concurrent én stijgt ze naar de elfde plaats. Deze week staat er voor BOVO een lastige opgave op het programma, namelijk een uitwedstrijd op vrijdagavond, in Geesteren (Ov). Geen ideaal plaatje, maar BOVO zal er alles aan doen om zoveel mogelijk punten mee naar huis te nemen. De wedstrijd tegen Tornado Geesteren Dames 2 wordt gespeeld om 21.00 uur in sporthal De Ransuil.